کانکس عوارضی یکی از انواع کانکسهای نگهبانی و حراستی است که در گیتِ ورودی و خروجی بزرگراهها نصب میشود. بیشتر مشتریان این نوع از کانکسها را ارگانهای دولتی ویا پیمانکاران خصوصی حوزه راه و جاده تشکیل میدهند. در ایران شرکتهای مختلفی مانند بنیان کانکس، تولید این نوع کانکس را در دستور کار خود قرار دادهاند. در این مطلب ساختمانِ پیش ساخته عوارضی تولید شده در شرکت بنیان کانکس را با هم بررسی میکنیم.
کانکس عوارضی چیست؟
کانکس عوارضی یکی از انواع سازههای پیش ساخته است که به شکل اتاقهای کوچک در محل ابتدا و انتهای یک پروژه جهت دریافت عوارض قرار میگیرد. عوارض جادهای به منظور تامین هزینههای پروژه و توسعه آن دریافت میشود. علاوه بر دریافت عوارض، افرادی که به عنوان حراست در این کانکسها مستقر میشوند، عبور انواع خودرو و وسایل نقلیه را مطابق با محدودیتهای پروژه بررسی مینمایند.
کانکس عوارضی چگونه ساخته میشود؟
کانکس عوارضی به طور معمول در سایزهای ۱.۵ * ۱.۵، ۲ * ۲، ۲.۵ * ۲.۵ و … تولید شده و در محل مد نظر احداث میشوند. برای این کانکسها، یک پنجره بزرگ با زاویه مناسب جهتِ تعامل با رانندگان و عابرین از ورودی بزرگراه در نظر گرفته میشود. مساحت کانکس تولید شده باید متناسب با تعداد افراد مصرف کننده آن باشد. علاوه بر این میتوان به نحوی این نوع از کانکسها را توسعه داد تا در وقتهای استراحت، فضای کافی برای افراد حاضر در آن باشد.
نکته دیگری که در ساخت کانکس عوارضی باید به آن توجه نمود، استفاده از سیستم سرمایشی و گرمایشی مناسب است. کانکسهای عوارضی به دلیل استفاده در محیطهای خارج شهر یا بین شهری، به شکل مستقیم تحت تاثیر آب و هوا و تغییرات فصلی قرار میگیرند. از این رو محیط درون کانکس هر چقدر هم عایق باشد، باز تحت تاثیر تغییرات محیطی قرار خواهد گرفت. به این دلیل تهیه یک سیستم تهویه هوا و تنظیم حرارت مناسب برای ایجاد تعادل دمایی در محیط داخلی کانکس لازم است.
علاوه بر موارد گفته شده در ساخت این نوع کانکس باید از دیوارههای مقاوم استفاده شود. همچنین کف کانکس باید به خوبی به زمین متصل شده باشد تا در اثر باد و یا ضربه ناگهانی جابجا نشود. به طور کلی این نوع کانکسها به صورت سفارشی و در مدت زمانی کم تولید شده و به دست مشتری و کارفرما میرسد.
ویژگیهای و مزایای کانکس عوارضی شامل چه مواردی است؟
کانکس عوارضی به دلیل ساختار ویژه و همچنین متریال سازنده بکار رفته در سازه آن، استفاده و کاربردهای زیادی دارد. در ادامه با برخی از این کاربردها آشنا میشویم.
۱. دید و تسلط مناسب به فضای اطراف؛ کار افراد حاضر در این نوع از کانکسها دریافت عوارض و کنترل عبور و مرور وسایل نقلیه است؛ از این رو پنجرههای اطراف آن باید به گونهای طراحی شوند تا فرد حاضر در کانکس تسلط کافی به محیط اطرافش داشته باشد.
۲. ظاهر و نمای سفارشی؛ تعیین شکل کانکس کاملا بر عهده مشتری و کارفرما بوده و به طور معمول متناسب با برند کارفرما و به شکل سفارشی طراحی میشود.
۳. محل کانکس؛ محل کانکس بین دو مسیر دریافت عوارض و یا در گوشه جاده قرار میگیرد؛ محل قرارگیری پنجره کانکس نیز باید به گونهای تنظیم شود تا راننده خودروهای با ارتفاع مختلف (برای مثال وانت، شاسی بلند، SUV، سدان و …) در هنگام پرداخت عوارض دچار مشکل نشوند.
۴. امنیت کانکس؛ علاوه بر ساختار ایمن، امنیت کانکس نیز باید به وسیله نصب دوربین مدار بسته، دزدگیر و آژیر هشدار و سایر امکانات امنیتی تامین گردد.
۵. مقاوم در برابر بلایا؛ در ساختار کانکس باید از متریال و مصالحی استفاده شود که در مقابل بلاهایی مانند زلزله یا طوفانهای شن و بادهای شدید مقاوم باشند.
۶. حمل و جابجایی راحت؛ یکی از مهمترین ویژگیهای کانکس عوارضی، قابلیت جابجایی آسان و انتقال آن به مناطق دوردست است.
۷. هزینه نسبت به ساختمان بتنی؛ ساخت سازههای بتنی به متریال و مصالح زیاد و گران قیمتی نیاز دارد. این در حالی است که کانکسها به شکل پیش ساخته و توسط متریال سبک و با قیمت مناسب ساخته میشوند.
۸. برق کشی روکار؛ برق کشی و نصب سیستم تغذیه انرژی در ساختار کانکس به شکل کاملا روکار و در مرحله تولید صورت میگیرد.
پلان کانکس عوارضی
کیوسک عوارضی در سایزها و ابعاد متفاوتی تولید میشود؛ این ابعاد و همچنین جنس بدنه و طرح کانکس متناسب با سلیقه کارفرما خواهد بود. انواع پلان ساخت کانکسهای عوارضی به شرح زیر است:
۱. پلان کامپوزیت: کانکس کامپوزیتی یکی از انواع لوکس کانکس به حساب میآید. ورقهای کامپوزیتی و طرحهای بسیار متنوع و زیبای در طراحی این کانکس استفاده میشود.
۲. کانکس ساندویچ پانل: برای ساخت این نوع کانکس از ساندویچ پانل استفاده میشود. اسکلت کانکس ساندویچ پانل دارای دو بخش بدنه و شاسی است. برای افزایش مقاومت اسکت این سازه پس از اتمام کار با مواد ضد زنگ پوشیده خواهد شد.
۳. کانکس فایبرگلاس: کانکس فایبر گلاس برای ساخت کانکس عوارضی کمتر کاربرد دارد و معمولا از کامپوزیت، ورق گالوانیزه و ساندویچ پانل برای ساخت این نوع کانکس استفاده میشود.
کانکس عوارضی از چه بخشهایی تشکیل میشود؟
به طور کلی کانکس عوارضی به شکل اتاق کوچکی بوده ولی میتوان در صورت نیاز بخشها و واحدهایی مانند سرویس بهداشتی، اتاق استراحت، آبدارخانه را به آن اضافه نمود. البته به طور کلی کانکس سرویس بهداشتی و آبدارخانه به طور معمول به شکل جداگانه در محل عوارضی قرار میگیرند.
عوامل تعیین کننده قیمت نهایی کانکس عوارضی
قیمت نهایی یک کانکس را عوامل زیادی تعیین میکنند؛ از جمله عوامل تعیین کننده قیمت کانکس عوارضی میتوان میزان مسافت حمل کانکس، متریال سازنده کانکس، تعداد بخشها و همچنین متراژ کانکس اشاره نمود.
توضیحات نهایی درباره خرید کانکس عوارضی
همانگونه که در مطلب بالا نیز مطالعه نمودید، کانکس عوارضی از متریال مختلفی ساخته میشود. همچنین تولید این کانکسها در ابعاد مختلف و متناسب با سلیقه و سفارش کارفرما انجام میشود. شرکت بنیان کانکس یکی از تولیدکنندگان کانکس در بازار، تولید انواع سازه پیش ساخته در بالاترین کیفیت و با بهترین قیمت انجام میدهد. اگر قصد خرید و سفارش کانکس عوارضی یا سایر انواع کانکسها را دارید میتوانید با کارشناسان ما در تماس باشید.
کارشناسان ما در صورت نیاز به محل پروژه مراجعه نموده یا شما را به کارگاه دعوت میکنند تا نظر دقیق شما را بدانند و تولید محصول مد نظرتان را در دستور کار قرار دهند. از همراهی شما در این مطلب از بنیان کانکس، صمیمانه سپاسگزاریم.
نمونه کانکس عوارضی
عکس زیر مربوط به کانکس عوارضی تهران-شمال است:
عکسهای زیر برای کانکس عوارضی ساوه-سلفچگان است:
سوالات متداول
انواع پلانهای ساخت کانکس عوارضی کداماند؟
۱. کانکس ساندویچ پانل ۲. کانکس کامپوزیتی ۳. کانکس فایبرگلاس
کانکس فایبرگلاس چه ویژگیهایی دارد؟
۱. قابل جابجایی و حمل ۲. مقاوم در برابر تغییرات آب و هوایی ۳. امنیت بالا ۴. هزینه ساخت بهینه
کانکسهای عوارضی در چه ابعادی تولید میشوند؟
تعیین ابعاد کانکس عوارضی بر عهده مشتری بوده؛ البته می توان از کارشناسان و متخصصین بنیان کانکس نیز در این امر مشورت بگیرید.